CHI


Akkermunt China cult 10 ml
In het lampje geeft de olie van akkermunt pit en verfrist en zuivert het een ruimte met luchtjes.  
€ 8,95
Anijs groene cultivar 10 ml
Dit warmteminnende eenjarige kruid geeft aan het eind van de zomer zaden die een fantastisch geurende olie opleveren: zoet, verwarmend, kruidig en krachtiger dan de olie van de steranijs. Het verfrist de lucht en maskeert onprettige geurtjes ... (meer lezen)
€ 24,50
Anijs, ster
De zaden van de steranijs, een boommagnolia uit China, hebben de kenmerkende anijsgeur, die aan drop doet denken. In het geurlampje verfrist steranijs de lucht.
vanaf € 10,50
Basilicum linalol
Veel basilicumolie met linalol als belangrijkste bestanddeel is afkomstig uit gebieden rond de Middellandse Zee; daarom wordt de olie ook wel Europese basilicum genoemd. Basilicum CT linalol olie is zoeter dan de chavicol olie.  Het is een p ... (meer lezen)
vanaf € 11,00
Bergamot
Voor de geur is bergamot zeer gewild in eau-de-cologne en eau-de- toilette. Naast de heerlijke geur is kalmering een belangrijke eigenschap van bergamot. Ook als smaakstof is bergamot bekend: u maakt uw eigen Earl Grey thee door enkele drupp ... (meer lezen)
vanaf € 16,95
Cacao CO2 extract 2,5 ml
De geur van cacao schept een gevoel van warmte en welbevinden en werkt eetlustopwekkend. Tip: toegevoegd aan neutrale vloeibare zeep zorgt cacao dat er geen keukengeuren aan uw handen blijven. Let op!  Om cacao vloeibaar te maken, kunt u dez ... (meer lezen)
€ 9,95
Cananga wild 10 ml
Heerlijk als onderdeel van een (huid)parfum. In de huidverzorging is cananga vooral geschikt bij een geïrriteerde of vettige huid. Bij gebruik op de huid dient u de essentiële olie te mengen met een massage- of vette plantolie. ... (meer lezen)
€ 11,50
Ceder atlas
Cederolie is een zachte houtolie met een warme, houtige geur die lang in de kamer blijft hangen. Een echte verdampingsolie voor de koude winterdagen om bij weg te dromen.   ... (meer lezen)
vanaf € 7,50
Ceder virginia wild 20 ml
De Virginia of rode ceder groeit voornamelijk in het oostelijk deel van de Noord Amerika. De naam ceder is verwarrend, want deze boom is in feite een jeneverbes. Het hout wordt gebruikt voor de fabricage van potloden en daar doet de geur van ... (meer lezen)
€ 11,50
Cipres
De prachtige cipres geeft een verfrissende en kruidige olie uit zijn naalden en jonge takken. De olie heeft een zeer brede werking doordat de chemische samenstelling zeer gevarieerd is.  Ook als ons werk een lange concentratie vereist, kan c ... (meer lezen)
vanaf € 9,95
Ciste roos cultivar 2,5 ml
Naast een essentiële olie geeft ciste-roos ook een hars (labdanum). De helderbruine olie geeft een warme, kruidige, ietwat houtige geur met een onder-toon van cognac. In de huidverzorging past ciste-roos  bij een oudere huid met rimpels. Bij ... (meer lezen)
€ 18,50
Citroen
Een klassieker binnen de aromatherapie. Een van de meest frisse en fruitige oliën. Zeer veel gebruikt in parfums, vanwege het aroma en de frisheid van de olie; onmisbaar in eau-de-colognes. Citroenolie geeft lichtheid en zon aan een ruimte, ... (meer lezen)
vanaf € 8,25
Citroenmirte
Nog veel frisser dan lemongrass. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de olie gebruikt als citroensmaak in limonade. De geur van citroenmirte geeft je een gevoel van welzijn. Door de geurkracht is de olie geschikt om onaangename luchtjes weg ... (meer lezen)
vanaf € 24,95
Citronella
Citronella olie is het meest bekend als een insectenwerend middel. Daar zijn veel studies aan gewijd. Maar het is ook een verdrijver van onaangename luchtjes zoals rook. Verdamp deze olie in de zomer. De frisse geur zorgt ook verheldering va ... (meer lezen)
vanaf € 8,95
Davos kuurolie
Door de combinatie van de grove dennenolie en de oliën van eucalyptus en munt is een effectieve synergie ontstaan. Er bestaat geen betere olie voor het zuiveren van de omgevingsruimte.  Davos is ook zeer geschikt voor gebruik in de sauna. ... (meer lezen)
vanaf € 8,25
Den eko 10 ml
Veel aangeplant en voorkomend in veel gebieden in Europa. Den vergemakkelijkt de ademhaling. Alleen zo vers mogelijke olie (gemengd met een massage- of vette plantolie) gebruiken voor de huid om deze te zuiveren en te voorzien van zuurstof. ... (meer lezen)
€ 12,50
Den grove
Veel aangeplant en voorkomend in veel gebieden in Europa. Effectieve microbendoder in de lucht, zodat deze olie zeer geschikt is voor een ziekenkamer of een ruimte met veel mensen. Den vergemakkelijkt de ademhaling en maakt de luchtwegen sch ... (meer lezen)
vanaf € 7,95
Dille 10 ml
Kruidig, lichte muntgeur. Verwarmend. Zuivert de luchtwegen. Uit de zaden van de dille plant wordt een zoete en kruidige olie gedestilleerd, die enigszins aan munt doet denken. Het is een verwarmende en krampstillende olie die verdampt kan w ... (meer lezen)
€ 16,95
Duizendblad blauw wild 2,5 ml
Een diepblauwe olie door de aanwezigheid van azuleen. De fris-zoete geur doet denken aan kamille, vermengd met absint. Bij gebruik op de huid dient u de essentiële olie te mengen met een massage- of vette plantolie.  ... (meer lezen)
€ 43,50
Elemi wild 10 ml
Elemi is de essentiële olie uit de hars van een hoge boom uit de Filippijnen. De lichtgele olie geurt kruidig en fris met wat citroen en peper. Het is een fijne geur om te verdampen. Net als andere harsen (wierook, mirre) geeft elemi ruimte ... (meer lezen)
€ 9,95
Engelwortel cultivar 2,5 ml
Een aardse olie met een enigszins muskusachtige, peperige geur die verwerkt wordt in parfums en likeuren. Het is een zeer prettige geur voor in het lamp-je en de olie is goed te vermengen met citrusgeuren en bijvoorbeeld een oli ... (meer lezen)
€ 28,50
Eucaluptus smittii 10 ml
Als eucalyptus met iets van citrus, meer geschikt voor kinderen. Luchtzuiverend. De eucalyptus smithii heeft alle eigenschappen van de bekende eucalyp-tus globulus, maar de geur is fruitiger en warmer. Ook bij de smithii olie is cineol het b ... (meer lezen)
€ 9,95
Eucalyptus citriodaria wild 20 ml
In de aromatherapie is eucalyptus een van de meest karakteristieke geuren. De bekende  frisse geur wordt in veel medicinale producten verwerkt.  De olie van de eucalyptus globulus bevat een bestanddeel, cineol, dat verantwoordelijk is voor d ... (meer lezen)
€ 11,50
Eucalyptus globulus
De bekende  frisse geur wordt in veel medicinale producten verwerkt. De olie van de eucalyptus globulus bevat een bestanddeel, cineol, dat verantwoor-delijk is voor de werking. In het lampje werkt eucalyptus fantastisch bij het vrijmaken van ... (meer lezen)
vanaf € 8,50
Gember
Uit de wortelstok van de gemberplant wordt een heerlijke verwarmende olie gedestilleerd. De geur van gember is te omschrijven als warm, kruidig-houtig en doet in de verte denken aan citrus. Het is een olie voor de koude wintermaanden waarbij ... (meer lezen)
vanaf € 11,50
Geranium
Het is een belangrijke olie binnen de aromatherapie vanwege de complexe samenstelling. Dit maakt geraniumolie breed inzetbaar. Het geeft een zachte aangename geur in het geurlampje die aan te raden is bij spanningen, maar ook om muggen op af ... (meer lezen)
vanaf € 12,95
Grapefruit
Er bestaat bijna geen frissere olie dan die van grapefruit. De geur is helder met iets van bitterzoet. Een heerlijke olie voor in het lampje. Een olie die zon in huis brengt. Op de huid maakt grapefruit de huid strakker en helpt het bij slec ... (meer lezen)
vanaf € 11,00
Gurjum wild 10 ml
Een olie uit de hars (oleoresin) van een grote bomengroep uit Azië – de Dipterocarpusfamilie. Het meeste hardhout in de wereld is afkomstig uit deze  familie waaronder meranti. De geur is zeer zacht, warm, zoet-harsig met een ondertoon van p ... (meer lezen)
€ 13,95
Helicryse
Een inheemse plant uit het mediterrane gebied. Bekend als strobloem of kerrieplant en populair in droogboeketten. De geur is sterk, honingachtig met iets van thee en kamille. Het is één van de belangrijkste oliën voor de huid. Een werkelijk ... (meer lezen)
vanaf € 35,00
Ho hout wild 10 ml
De aromatherapeutische werking van Ho-hout is vergelijkbaar met die van rozenhout, waardoor het een uitstekende vervanger is van rozenhout. In het geurlampje geeft ho-hout een warme, fris-zoete roosachtige geur. Op de huid, gemengd in een ba ... (meer lezen)
€ 12,50
Hyssop eko 2,5 ml
Een plant met een grote betekenis in de Europese mythologie: symbool voor de doop en als teken van onschuld. Hyssopolie heeft een kruidige geur met een zoete, kamferachtige ondertoon. Als verdamping is hyssopolie bekend als verhelderend voor ... (meer lezen)
€ 13,50
Jasmijn cultivar absolue 2,5 ml
Uit de witte bloemen wordt een absolue geëxtraheerd met een dieprode tot bruine kleur. De geur is zoet, bloemig en met een licht kruidige ondertoon. Met roos is dit de meest gewilde bloemengeur. Jasmijn is door haar kracht goed te mengen met ... (meer lezen)
€ 72,50
Jeneverbes bes
Een krachtige olie uit de bessen van de jeneverbes. De geur is groen, kruidig met een ondertoon van dennennaalden.  De frisse en kruidige geur van jeneverbes werkt opwekkend. Op de huid, gemengd met een massage- of vette plantolie,  zuivert ... (meer lezen)
vanaf € 13,50
Kajeput wild 10 ml
Een essentiële olie met een zeer frisse geur die doet denken aan eucalyptus, maar die warmer en zachter is. De olie maakt helder in het hoofd en pept op. Kajeput op de huid (gemengd met een massage- of vette plantolie) zorgt voor een betere ... (meer lezen)
€ 8,95
Kamfer wild 20 ml
De medicinale geur van kamferolie is zeer herkenbaar. De olie is afkomstig uit de kamferkristallen, maar ook uit het hout en blad van de kamferboom. Het is een stimulerende olie in het lampje. De olie pept op en stimuleert de ademhaling. Bij ... (meer lezen)
€ 10,00
Kamille blauwe eko 2,5 ml
Een diepblauwe olie met een zoete, licht kruidige geur met een fruitige ondertoon.
€ 29,95
Kamille roomse
De geur van roomse kamilleolie is fris, zoet en kruidig met een lichte theegeur op de achtergrond. Het is één van de fijnste oliën voor op de huid. Roomse kamille is zeer huidvriendelijk door de aanwezigheid van vele esterbestanddelen. Op de ... (meer lezen)
vanaf € 17,50
Kaneel blad
De geur van bladkaneel komt overeen met die van kruidnagel door de aanwezigheid van veel eugenol: warm en kruidig, maar minder zoet dan de olie van de schorskaneel. In het lampje kan kaneel nare geuren verdrijven, maar het zorgt ook voor een ... (meer lezen)
vanaf € 7,95
Kaneel chinese/cassia 20 ml
Een olie uit het blad van de Chinese kaneel boom die ook wel cassia genoemd wordt. Zeer sterke kaneelgeur die in het lampje voor een opwekkende sfeer zorgt. Vermoeide en sombere mensen worden door de geur opgebeurd. Op de huid moet cassia st ... (meer lezen)
€ 13,50
Kaneel schors cultivar 2,5 ml
De geur van echte schorskaneel munt uit in warmte, kruidigheid en zoetheid. Een zeer kenmerkende geur die door geen enkele andere kaneelsoort wordt geëvenaard. De olie verwarmt en werkt opmonterend bij sombere buien. Op de huid moet deze kan ... (meer lezen)
€ 11,00
Karwij zaad
vanaf € 11,00
Kattekruid wild 2,5 ml
De plant dankt zijn naam aan het stimulerende effect op katten die de plant eten en zich er in rollen. De geur van de lichtgele olie is te omschrijven als munt met kamfer. De olie is het meest bekend als een zeer effectief insectenwerende st ... (meer lezen)
€ 31,50
Koffie CO2 - 2,5 ml
De geur van deze olie is rijk en sterk: tegelijkertijd aards , kruidig met een ondertoon van karamel / als vers gezette koffie. In het geurlampje is de olie stimulerend, eetlustopwekkend, mentaal stimulerend en geeft een prettig gevoel. Het ... (meer lezen)
€ 12,25
Kruizemunt
Kruizemunt of spearmint geeft de bekende smaak aan kauwgom. Deze populaire smaakstof wordt op grote schaal verbouwd in Noord-Amerika, Japan, China en Brazilië. De lichtgele/groene olie heeft een karakteristieke geur: groen, warm en kruidig. ... (meer lezen)
vanaf € 11,50
Mandarijn
Mandarijn is de koudgeperste olie uit de schil van de vruchten met een kenmerkende geur: fris met een zoete ondertoon.  De geur is onmiskenbaar en geliefd bij praktisch iedereen. Het is een geur die opmontert en vrolijk maakt. Vooral kindere ... (meer lezen)
vanaf € 9,95
Mandarijn rode
Rode mandarijn is de koudgeperste olie uit de schil van zeer rijpe mandarijnen en intenser en zoeter dan de geur van de ‘gewone’ mandarijn.  De geur is onmiskenbaar en geliefd bij praktisch iedereen. Het is een geur die opmontert en vrolijk ... (meer lezen)
vanaf € 7,50
Manuka wild 10 ml
Manuka bomen komen voor op het Noorder Eiland in Nieuw Zeeland en zijn familie van de grote tea tree familie. De geur van manuka olie is bijzonder en onmiskenbaar:  kruidig, gronderig en enigszins dierlijk. De olie is niet zo geschikt voor h ... (meer lezen)
€ 33,95
Marjolein Spaans eko 10 ml
De Spaanse marjolein is eigenlijk een tijmsoort met een frisse en kruidige geur, die enigszins aan eucalyptus doet denken.
€ 14,95
Marjolein zoete
De geur van de zoete marjolein is opmerkelijk: kruidig, warm met een lichte kamfernoot en zoeter dan tea tree olie waar de marjoleinolie een chemische verwantschap mee heeft.  
vanaf € 11,00
Melisse cultivar 2,5 ml
Melisse (citroenmelisse) olie is een van de meest kostbare oliën binnen de aromatherapie en wordt daarom vaak vervalst. De zachte citroengeur staat bekend als een antidepressivum en kan kalmeren bij angst, onrust en kan helpen bij slapeloosh ... (meer lezen)
€ 105,00
Mirte
De mirte uit het Middellandse Zeegebied wordt wel de Europese eucalyptus genoemd. De lichtbruine tot donkerbruine olie heeft een zeer originele geur: kruidig met een ondertoon van kamfer en eucalyptus. Mirte begeurt een kamer met een frisse ... (meer lezen)
vanaf € 18,50
Motia attar cultivar 2,5 ml
Bij motia attar worden de bloemen van de indiase jasmijn (motia) ‘gevangen’ in sandelhoutolie. Een kostbare destillatie die een fantastische geur oplevert: zoet en bloemig door de jasmijn en zacht en houtig door de sandelhout. Een ‘must’ voo ... (meer lezen)
€ 52,50
Neroli eko 2,5 ml
De kleine bloemen van de bittere sinaasappelboom (oranjebloesem) leveren een kostbare olie die zeer gewild is in de parfumindustrie. De geur is tege-lijkertijd zoet en bitter met een ondertoon van fruit. Een belangrijke olie voor de aromathe ... (meer lezen)
€ 67,50
Niaouli eko 10 ml
Een nauw familielid van de tea tree met eveneens een ‘medicinale’ geur: doordringend, zoet en kamferachtig. Qua geur lijkt niaouli op de eucalyptus maar heeft een bloemiger ondertoon. In het lampje en stoombad is niaouli een uitstekende slij ... (meer lezen)
€ 7,95
Nootmuskaat cultivar 10 ml
Nootmuskaatolie en foelie olie komen van dezelfde vrucht. Echter de nootmuskaatolie is lichter van geur dan foelie. De eigenschappen van beide oliën zijn ongeveer gelijk: licht pijnverdovend, anti-emetisch (controleert misselijkheid), een ha ... (meer lezen)
€ 12,50
Palmarosa eko 10 ml
Een familielid uit de grassenfamilie. Palmarosa bezit een geur die lijkt op geranium en roos. Het is een olie die tegelijkertijd verfrist, beschermt en ont-spant. Is dat niet een prachtige combinatie? Voor de gestresste medemens die zijn str ... (meer lezen)
€ 12,50
Patchouli
Patchouli is een bekende olie uit de zestiger en zeventiger jaren. Kleding die uit India kwam, was te herkennen aan de patchouligeur. De patchouliplant lijkt een beetje op onze pepermunt. De sterke geur heeft aanbidders en haters. Dat is mee ... (meer lezen)
vanaf € 15,95
Pepermunt
Pepermuntolie is één van de meest populaire aroma’s ter wereld. U herkent de geur en smaak direct. De olie zuivert de lucht en geeft een frisse geur aan een ziekenkamer. Bij alle vormen van verkoudheid, griep en hoest kan pepermunt verdampt ... (meer lezen)
vanaf € 8,50
Roos absolue 2,5 ml
De meest zoete en bloemige onder alle rozenoliën. De bestanddelen van rozenabsolue zijn ook totaal verschillend met die van de gedestilleerde rozenolie. Rozenabsolue bezit een euforiserende en pijnverdovende werking. In elk mengsel dat gemaa ... (meer lezen)
€ 42,50
Roos Bulgarije
Eén van de kostbaarste bloemenoliën: men heeft ongeveer tweehonderd rozen nodig voor één druppel olie! Rozenolie is ook één van de meest gecompli-ceerde oliën qua structuur en chemie. De geur van rozenolie opent ons hart en zorgt voor harmon ... (meer lezen)
vanaf € 47,50
Roos cultivar Turkije
Eén van de kostbaarste bloemenoliën: men heeft ongeveer tweehonderd rozen nodig voor één druppel olie! Rozenolie is ook één van de meest gecompli-ceerde oliën qua structuur en chemie. De geur van rozenolie opent ons hart en zorg ... (meer lezen)
vanaf € 49,50
Rozemarijn Franse 10 ml
Rozemarijn Frankrijk bevat: een hoger aandeel cineol dan de Spaanse rozemarijn. Rozemarijn zorgt voor het vloeibaar worden van slijm bij luchtwegaan-doeningen. De kruidige olie stimuleert en is een heerlijk middel bij vermoeidheid overdag en ... (meer lezen)
€ 9,50
Rozemarijn Spaanse
Rozemarijn Spanje is de zogenaamde kamferrozemarijn. Deze rozemarijnolie stimuleert de ademhaling en de circulatie. Een olie die niet vlak voor het slapengaan ingezet moet worden. Op de huid bevordert rozemarijn de circulatie. Een goede toev ... (meer lezen)
vanaf € 9,50
Salie
Salie is een plant die sinds de Grieken geassocieerd is met het eeuwige leven. De naam ‘salvia’ is afgeleid van het Latijnse ‘salvare’ – redden/genezen. Een zuiverende olie die het slijm oplost en ‘lucht’ geeft. Salie is een goed mondspoelmi ... (meer lezen)
vanaf € 11,95
Sandelhout wild 2,5 ml
is één van de belangrijkste grondstoffen voor de parfumeur: warm, zoet en houtig. Het is ook de basis van de Indiase attars (zie roos en motia attar). Binnen de Ayurveda wordt de geur van sandelhout verbonden met zielenrust. Alles wordt verz ... (meer lezen)
€ 49,95
Sinaasappel
Sinaasappel is één van de zonnekoningen. Wat een heerlijke zoete en frisse geur. Sinaasappel brengt zon in uw huis! De olie heeft een grote waarde bij psychische en lichamelijke klachten. Sinaasappel werkt opmonterend en ontspannend en het i ... (meer lezen)
vanaf € 7,95
Tea Tree
Tea Tree olie, bij Chi ook wel eerste hulp genoemd, is één van de meest veelzijdige essentiële oliën die er is. Tea tree olie staat bekende om de zuiverende, reinigende en heilzame werking bij de behandeling van huidproblemen.   ... (meer lezen)
vanaf € 8,95
Tijm wild
Dit is de olie uit de wilde of kruipende tijm. Een klein plantje met zoveel kracht. En dat is te ruiken: intens, kruidig met iets zoets. Deze olie is prettiger te verdampen dan de tijm – thymol vanwege de frisse noten. Een fantastische lucht ... (meer lezen)
€ 13,95
Tuberose cultivar 2,5 ml
De ‘koningin der nacht’ omdat de geur uit de witte bloemen van deze prachtige plant vooral ’s nachts geuren. U zult een bijzondere geur ervaren: honing-achtig, zoet en bloemig. De geur geeft ontspanning voor lichaam en geest en is vooral voo ... (meer lezen)
€ 67,50
Venkel zoete eko 10 ml
Venkelthee is iedereen bekend bij buikkrampen en winderigheid. Wat een fijne geur!: zoet en anijsachtig. Verdamp de olie bij vastzittend slijm. In de huidverzorging kennen we zoete venkelolie (verwerkt in een basisolie) bij de behandeling va ... (meer lezen)
€ 15,95
Viooltje blad cultivar 2,5 ml
Het welriekende viooltje is een oeroud smaakmiddel. Zo dronken de Romeinen wijn die gearomatiseerd was met viooltjes. De geur van de olie uit het blad is groen, aards en kruidig. De parfumindustrie maakt regelmatig gebruik van deze bijzonder ... (meer lezen)
€ 29,95
Ylang ylang
Ylang Ylang is de zoetste onder de essentiële oliën. De canangaboom die oorspronkelijk in Indonesië en op de Filippijnen groeit, heeft intrigerende groengele bloemen die een bedwelmende geur prijsgeven. Warm, zoet en bloemig kan men de geur ... (meer lezen)
vanaf € 15,50