OOrkaarstherapie

De oorkaars-therapie is een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-indianen uit het zuiden van Noord-Amerika, waarbij op een zachte manier met holle brandende kaarsen het oor gereinigd wordt.

 

Deze therapie geniet in onze drukke Westerse maatschappij een steeds groeiende populariteit, waar het in de eerste plaats aangewend wordt als een vorm van pure relaxatie (antistress middel).

 

Oorkaarsen worden daarnaast ook toegepast als (aanvullende) therapie voor allerlei oor- neus-, keel- en andere hoofdklachten. Indicatie´s voor behandeling met oorkaarsen Oorkaarsen worden gerekend tot de klassieke reinigingstherapieën en worden met succes gebruikt bij de vele problemen van hoofd en hals. Het lymfesysteem en het metabolisme kunnen mede beïnvloed worden door deze intensieve, aangename en zachte toepassing van plaatselijke warmte.

 

Oorkaarsen kunnen helpen bij:

- Algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie

- Oorpijn en oordruk - Oorsuizen en oortintelingen

- Inwendige oorontstekingen - Irritaties van oor en bijholten

- Het losmaken van oorstoppen en oorsmeer

- Keelpijn, beginnende verkoudheid & griep - Sinusitis.

- Hoofdpijn en migraine

- Overmatige prikkelbaarheid & nervositeit

- Hyperactiviteit

- Stresssymptomen

 

LET OP: In een aantal gevallen mag de oorkaarstherapie niet worden toegepast (contra indicaties):

- geperforeerd trommelvlies

- geïmplanteerde gehoorbeentjes

- ontsteking van het buitenoor en middenoor

- eczeem en schimmelinfecties in het oor

- epilepsie

Traditioneel

Geeft energie - regenereert de ziel.
Met de magische geur van honing, salie en kamille. De magie van de energie en warmte van, vuur leeft in het eeuwenoude Indiaan-se ritueel van Earcandling. Een behandeling met de Traditionele
oorkaarsen is een unieke, krachtige en diep ontspannende er-varing, waarbij u tegelijkerijd nieuwe energie zal voelen stromen. Trakteer uzelf op een duurzame diepe ontspanning met de traditionele oorkaarsen, en laat u meevoeren op een "Magische reis".
60 MIN | € 60,00

Workshop oorkaarsen

Tijdens deze workshop gaan we vooral praktisch aan de slag, u leert een oorreflex-massage en hoe te behandelen met de Biosun oorkaarsen. Na een uitleg gaan we onder begeleiding, aan de slag. Je leert stapsgewijs hoe je een ander deze behandeling kunt geven en je ontvangt zelf ook een behandeling.
 
De kosten voor deze workshop bedragen € 95,00 p.p., inclusief gebruik materiaal, werkboekje en certificaat.